Historie Apotheek Scheemda

 

Ontstaan van de Apotheek
Apotheek Scheemda is in 1977 geopend. In dat jaar heeft Dhr. H.G. Kranenborg de apotheek overgenomen van 2 huisartsen, die toen zelf nog een apotheek bezaten: 

- G.B. Kamps 
- J. Termaat

In 1978 volgde de overname van het apotheekgedeelte van huisarts K. van Loo. Nadat de apotheek bijna 20 jaar bestond, is in 1996 de apotheekpraktijk van W.H. Speelman, huisarts in Oostwold overgenomen.

De apotheek is al die tijd gevestigd geweest aan de Diepswal 15. Dit was eerst een heel rustig straatje aan de rand van het dorp, maar later is het Vredenhoventerrein het centrum van het dorp geworden.

In mei 2003 is begonnen met het afbreken van het pand. Het nieuwe pand is in januari 2004 al weer geopend. De vernieuwde apotheek heeft een moderne ruime inrichting met 3 uitvulrobotten. Op de bovenverdieping is er een grote bereidingsruimte. Door de ruime en efficiënte indeling is het prettig werken. 

Zo is de apotheek ontstaan zoals die nu functioneert, een apotheek die de farmaceutische zorg biedt voor ongeveer 12.000 cliënten, die wonen in de kernen: 

- Scheemda 
- Westerlee
- Heiligerlee
- Midwolda
- Oostwold
- ‘t Waar 
- Nieuw Scheemda 

Het gebied waar deze kernen in liggen heeft een oppervlakte van ongeveer 200 Km².